Test Sürüşü

FIAT PANDA CROSS

Çevreci Panda

Yeni nesil 999 cc Mild Hybrid motoru ile Fiat Panda
Cross, ekonomik ve şehirli tarzı ile tekrar sahnelerde.
Sadece 6 ileri manuel şanzımanla sunulan Hybrid
motor yakıt tasarrufu ve düşük emisyon sağlıyor.

Fiat’ın 500 modeli kadar ikonik olan Panda modeli uzun yıllardır üretiliyor. Fiat Panda 4X4 versiyonu ile arazide birçok iri araçtan daha atak ilerlemesi ile biliniyor. Panda, yeni 1.0 lt Mild Hybrid motoru ile tekrar gündemde. Panda, Urban, Cross ve 4X4 versiyonu Cross Plus olarak satılıyor. Test aracımız Panda Cross 1.0 FIREFLY 70HP HYBRID, dış görünüş olarak daha önceki Cross versiyonu ile aynı tasarıma sahip. Dış görünüşteki tek farkı ise Hybrid yazısı Fiat Cross, önden çekişli olmasına rağmen normalden yüksek görünen yapısı ve sanki her an araziye çıkacakmış gibi donanıma sahip olması ile dikkat çekiyor. Panda Cross’un önden görünümü oldukça sempatik. Taponun altındaki korumalar arazide aracın etkilenmemesi için yapılmış. Açıkçası çok fazla asfalttan uzaklaşma şansımız olmadı. Buna rağmen şehir içinde havalı yapısı kendine bol bol baktırdı. Farlar dışında ilave gibi duran sis farları da oldukça şık ve bir o kadar da dikkat çekici.

Yan kısımda çamurlukların etrafındaki siyah plastik detaylar ve kapılardaki siyah plastik kaplamalar otomobile off-road aracı görüntüsü sunuyor. Arka kısımda da yine araziye uygun tasarlanan detaylar dikkat çekiyor. Stop grubunun etrafı da siyah renkli olması uyumu artırıyor. Tamponun altındaki gövde rengi difizör de arazi aracı görüntüsünü artırıyor.

Aracın içi tam benim sevdiğim tarzda karmaşadan uzak ve sade. Sadece cam butonları da kapıda olsa iyi olurdu. Vitesin orada buluna butonlara alışmak çok zaman almıyor. Orta konsol ve diğer detaylar rahat ve ergonomik. Panda’nın yenilikçi 7 inç bilgi-eğlence sistemi, gözünüzü yoldan ayırmadan göreceğiniz şekilde konumlandırılmış. Navigasyon ve arama yapmak üzere akıllı telefonunuzu bağlamak için Apple CarPlay ve Android Auto ile dokunmatik ekranlı bir Uconnect radyo sunar.

Kokpitteki ve kapı içlerindeki siyah plastik kaplamalarda dikkatli bakıldığında Panda yazısı tüm yüzeyde kullanılıyor. Ön koltuklar konfor konusunda sorunsuz ama önde uzun boylu biri varsa ark koltuk biraz sıkıntılı olabilir. 225 lt bagaj hacmi şehir içinde kullanım açısından yeterli alan sunuyor. Uzun yolculuk içinse arka koltuğu yatırmak gerekiyor. Fiat Panda Cross’ta görev yapan yeni nesil, 3 silindirli atmosferik motor, 12V lityum iyon bataryası ile benzinli motor seçeneğine göre yakıt tasarrufu sağlıyor. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen yeni nesil hibrit motor teknolojisi, karbondioksit emisyon seviyesinde de yüzde 30’a kadar düşüş sağlıyor. Fiat Panda Croos’un 1.0 litrelik içten yanmalı motorunda, kalkış ve hızlanmalar sırasında bir kayış yardımıyla enerji sağlanırken, yavaşlama ve/veya frenleme sırasında ise aracın sahip olduğu hareket enerjisinden yararlanılarak enerji üretip yeniden kullanılmak üzere 12 voltluk lityum bataryasında enerji depolanıyor. Böylelikle Panda, hem yakıt tasarrufu sağlıyor hem de emisyon miktarlarını azaltıp çevreyi gözetiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu