Sektörel

RENAULT MEGANE

MEGAN 5: KARAR GÜNÜ

Renault’nun önemli modeli Megane elektriklendi ve bunu farklı bir tarzla yaptı.

Renault patronu Luca de Meo, eski çalıştığı yer olan Volkswagen Grubu’nu iğnelemekten keyif alıyor gibi görünüyor. Mühendisleri yeni Megane E-Tech Electric’i iddialı edilen rakamlara göre VW ID.3’ten 100 kg daha hafif yaptı. Aynı zamanda de Meo tarzı ilk Renault elektriklinin, GTI tarzına sahip olduğu söyleniyor.

Bu kulağa güzel geliyor ve Paris’in etrafındaki yollarda bunu göreceğiz. Yola Comfort modunda başlıyoruz. GTI örneği 1: Direksiyon canlı bir 12:1 oranına sahip ve biraz hafif olsa da tepkili hissettiriyor.

160 kW (215 HP) elektrik motoru ön aksa güç veriyor ve en üst donanım S Edition’da, 20 inç jantlar arasında 60 kWs batarya var. Resmi menzili 470 km ve 40 kWs bataryalı olan araç 300 km menzile ulaşabiliyor.

Gaz pedalı ile ölçülü olun: Bir GTI gibi uçmuyor. Virajlarda ise yola iyi tutunuyor. Renault, mevcut benzinli araca göre ağırlık merkezinin 90 mm daha alçakta olduğunu ifade ediyor.

Dikkat çekici yanı ise sürüş kalitesi. Çukurlarda, tümseklerde ve bozuk zeminlerde sorunsuz. Konforlu ama aynı zamanda yeterince iyi gövde kontrolü var. Bu kulağa oldukça GTI tarzı geliyor.

Artık garip şekle sahip direksiyondan Sport sürüş moduna geçme zamanı. Burada inanılmaz bir değişim yaşanıyor! Gaz pedalı süper tepkili hale geliyor ve başınızı arkaya doğru yaslamayı başarıyor. 0-100 km/s hızlanması ise 7.4 saniye ile memnun edici.

Direksiyonda artık daha fazla ağırlık ve his var. Sürüş modlarıyla sürekli
olarak oynamayı sevmiyorum ama Megane’da Sport mod ile sürüş yapmak daha uygun. Ne yazık ki dört kademeli rejeneratif frenler büyük bir fark yaratmıyor. Biraz daha fazla yoğunluk sunmasını isterdim ve maksimum ayarda aracın ağırlık transferini viraj dönmesine yardım etmesini sağlamasını tercih ederdim. Fren pedalı dengesiz bir ebeveyn
gibi. Çok fazla yumuşak; ardından da fazla sert. Megane Electric yakışıklı bir otomobil. SUV tasarım temasına aldanmayın. Araç içten yanmalı motorlu Megane’dan ancak 50 mm daha yüksek; ayrıca biraz daha kısa ve yerden yüksekliği normal.

Bu hatchback aracın içerisinde bolca alan var. Arkada diz mesafesi iyi ve özel batarya sayesinde zemin düz. Bagaj ise 440 litre ile yeterince geniş. Aynı azmanda herhangi bir Renault’ya ön yargılı yaklaşanları etkileyecek şekilde güzel bir kabini var. Gizli arka kapı kolları güzel; dijital sürücü göstergesi ve dokunmatik ekran parlak ve renkli. Google yazılımı bilgi-eğlence sisteminde kullanılıyor ve asistana sesli sorular sormak güzel. Yine de kendisi navigasyonu iptal etmeyi
veya ısıyı artırmayı kabul etmiyor. Isıtma için fiziksel düğmelere de yer verilmiş ama aracın geri kalanı son derece modern hissettiriyor ve bu açıdan sınıfının en iyisi diyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu