Sektörel

FORD MUSTANG MACH-E GT

DAHA ÇILGIN AT

Elektrikli Mustang daha fazla güce, özel lastiklere ve daha fazla torka sahip oldu; hem de çok fazla torka.

Otomobil şirketleri için TikTok neslini takip etmeye çalışmak bir kabus olmalı. Gelecekte araç kiralamayı düşünen insanları nasıl etkileyebilirsiniz? Sayılar bir anlam ifade ediyor mu? 30 saniyelik bir video etkili olabilir: İki elektrikli
motor, 0-100 km/s 3.7 saniye (standart Porsche Taycan’dan daha hızlı), 860 Nm (Ford GT’den daha fazla), 385 mm Brembo’lara sahip, 500 km menzil. İşte tüm bunlar Z kuşağı için anlam ifade ediyor. Ford’un elektrikli SUV modeli GT versiyonu ile daha hızlı hale geldi. En hızlı Mach-E 346 HP üretirken GT 480 HP güce sahip; bunu da öndeki daha güçlü elektrik motoruyla gerçekleştiriyor. Aynı zamanda GT, daha az güce sahip Mach-E’lerden süspansiyon ayarları, önde 385 mm disklere sahip yeni Brembo frenleri, iki farklı renge (mavi ve turuncu) ve farklı sahte ızgaralı yeni ön tampon tasarımı ayrılıyor. Hızlanma düşük hızlardayken oldukça ani olabiliyor. Zirve tork yarım saniye içerisinde geliyor. durdurma gücü
ise hızlanma kadar güçlü ve rahatsız eden bir rejeneratif sistem yok. Fren pedalı her zaman sağlam bir his sağlıyor.
Standart olarak yer alan manyetik adaptif süspansiyonlara rağmen sürüş sert. Bazen çok sert. 100 km/s hızda dalgaya çarpmak gibi oluyor ve başınız birkaç saniye sonra sallanıyor. Ağırlığın da bunun etkisi olabilir: Bu araç 2.2 ton ama elektrikli SUV modeli için ,alışılmadık bir durum değil.

Kremayer biraz yavaş olsa da viraj dönüşleri böyle büyük bir araç için iyi. Çekiş özel 245/45 ölçülerindeki Pirelli’ler için çok iyi. Yüksek tork istediğiniz anda bile çekişte sorun olmuyor. Ford, GT’nin performansı hakkında ciddi davranmış ve yeni bir sürüş modu yapmış: Untamed Plus. Bu direksiyonu ve süspansiyonu daha keskin ve sert hale getiriyor ama aynı zamanda ekstra güç fonksiyonunu kapatıyor ve bataryayı pist kullanımına uygun hale getiriyor. Le Mans tarzı yakıt tasarrufu yapmak gibi ama bunu bir elektrikli SUV’la yapıyorsunuz.

GT’de daha büyük yan destekleri olan koltuklar da var. Oturma pozisyonu yukarıda ve sizi bir SUV’da olduğunuzu hatırlatıyor. Teknoloji açısından başarılı. Adaptif hız sabitleyici hız limitlerine göre kendisini ayarlıyor. Bang & Olufsen ses sistemi yoğun ve anahtarsız giriş sistemi, B-sütununda standart Mach-E gibi bir dokunmatik klavye var. Tek şarjla 500
km’lik menzil, gerçek hayatta 450 km civarında olacaktır. Ayrıca 150 kW şarj olma kapasitesiyle yüzde 10’dan yüzde 80 şarja 45 dakikada ulaşabilirsiniz.

Fiyatları 65 bin sterlinden başlıyor ve problem burada yatıyor. Sıfır emisyonlu hızlı bir araç isteyenler için daha ucuz Mach-E’ler daha iyi hizmet edecektir. Sizi daha fazla eğlendiren bir elektrikli için ise tamamen farklı yerlere bakmalısınız. Ford, bu Mustang versiyonunun torku arkaya en fazla gönderen olduğunu da iddia ediyor. Yine de çok kontrollü ve hesaplı hissettiriyor.

İlk karar
Güce aç kullanıcılar için masaya GT versiyonu getirildi. Bunun dışında herkes için daha ucuz versiyonlar daha mantıklı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu